Activiteiten Dagbesteding

De dagindeling wordt elke ochtend met de groep doorgenomen. We hebben een picto-bord hangen zodat het voor iedereen duidelijk is wat we die dag gaan doen. Er is veelte doen op de BinnensteBuitenTuin. Een kleine greep uit de dingen die er te doen zijn tijdens de dagbesteding:

Groenactiviteiten

Onderhouden van de moestuin en het bos, planten opkweken, snoeien, oogsten.

Klussen

Het maken van hekken voor de tuin, schuuronderhoud.

Creatieve activiteiten

Verven, houtbewerking, muziek, fotografie.

Diverse activiteiten

Bewegen, spelletjes, lezen.

Koken

Gerechten maken van de groenten, inmaken van groente en fruit, taartbakken, lunch voorbereiden.

Computeractiviteiten

websiteactiviteit, receptenboekjes maken, verhalen schrijven.

Huiswerk maken


Wandelen


Kinderboerderij

 

Op de Binnenstebuiten Tuin wordt er altijd met een behandelaar samengewerkt, vaak ook in kleine groepjes met jongeren, elk een andere achtergrond. Ongedwongen en vaak spelenderwijs wordt er geoefend met samenwerken en wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen en eigenwaarde. We telen onze groenten, kruiden en bloemen voor eigen gebruik. Veel jongeren zijn trots op hun inzet doordat ze uiteindelijk kunnen zien en proeven waar ze aan gewerkt hebben.

Jongeren die op de BinnensteBuitenTuin komen hebben verschillende ervaring met vb. tuinieren en koken. Er is voor ieder wat te doen op de BinnensteBuitenTuin. Samen kijken we wat je leuk lijkt/vindt en wat er voor jou te leren valt. Samen met je behandelaar of met een andere jongere die al meer ervaring heeft kun je stap voor stap werken aan je eigen doelen.

Een ochtend op de BinnensteBuitenTuin

Op de BinnensteBuitenTuin is er een gezamenlijk dagprogramma waarin verschillende activiteiten zijn gepland. Er zijn maximaal 8 jongeren per ochtend aanwezig op de BinnensteBuitenTuin. Gezamenlijk starten we om 09.00 en nemen we de dag door. Andere gezamenlijke momenten zijn onder andere de pauzes, lunch, wandeling en afsluiting van de dag. Op deze momenten kun je met elkaar praten over hoe het gaat op school en thuis, welke dingen je bezighouden, wat je nog wil bereiken etc. Daarnaast heb je een eigen programma waarin activiteiten staan die we samen hebben uitgezocht. Deze activiteiten helpen je ook te werken aan je eigen doelen.

Omdat veel activiteiten buiten zijn kijken we ook naar het weer. Het is aan te raden om stevige schoenen/laarzen en een waterdichte jas mee te nemen naar de BinnensteBuitenTuin. Mocht het weer het niet toelaten om buiten te zijn zullen we binnen activiteiten gaan doen. Je kunt denken aan huiswerk maken, computeren, muziek maken, een training, koken, groepsgesprekhandenarbeid etc. Met een gezamenlijke lunch sluiten we de dag af rond 13.00 uur.

Verder voeren we soms een groepsgesprek en hebben we soms trainingen waar je aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld een training waarin je kunt leren hoe je met stress en spanning kan omgaan of een SOVA training. Hierin kun je leren hoe je beter contact met leeftijdsgenoten kan maken. Naast de groepsgesprekken is er ook tijd om alleen met je behandelaar te praten. Dit kan gaan over je verblijf op de BinnensteBuitenTuin, hoe het thuis of op school gaat of over je persoonlijke plan. Op die manier proberen we samen te werken aan je eigen doelen.