Dagbesteding

UPDATE:
Vanuit maatschappelijk oogpunt is besloten alle overleggen met een groot aantal mensen worden verplaatst of via een alternatieve manier gehouden worden. De BinnensteBuitenTuin doet zijn uiterste best om de continu´teit en kwaliteit van de geboden zorg te blijven hanteren. Hierbij rekenen we op de medewerking van collega hulpverleners, betrokkenen, medewerkers en cliŰnten.

Misschien heb je net gehoord dat je naar de BinnensteBuitenTuin zal gaan in plaats van naar school of naast school. Of misschien gaat het om je broer(tje), zus(je) of vriend(in). Soms kan het zo zijn dat het niet zo goed gaat met je op school. Vaak zijn deze problemen al een tijdje aan de gang en zijn er al vele gesprekken gevoerd op school met je ouders.

Misschien heb je vaak ruzie op school en/of daarbuiten. Of misschien durf je niet meer naar school en voel je zo rot dat je niet meer naar school wilt. Wanneer deze problemen spelen kan er gesproken worden over een tijdelijke time out op school. We weten uit ervaringen dat thuiszitten weinig van deze problemen zal oplossen. De BinnensteBuitenTuin is een plek waar je even tot rust kan komen van school, maar waar je ook hard kan werken aan je problemen. Er zullen niet alleen gesprekken met jou alleen plaatsvinden, maar ook met je familie en school. Soms is er ook ruzie binnen het gezin ontstaan.

Voor sommige kinderen of jongeren kan de BinnensteBuitenTuin een aanvulling zijn op hun huidige schoolactiviteiten. Er hoeven dan niet per se problemen thuis of op school te spelen, maar is een juiste dagbesteding nog niet bereikt. Samen kijken we hoe we de problemen het beste kunnen gaan aanpakken. Dit zullen we dan in een plan gaan opschrijven.

 

Voor wie?

Op de BinnensteBuitenTuin zijn bijvoorbeeld kinderen die:

 • Verdrietig of down zijn.
 • Moeite hebben om in (grote) groepen samen te werken.
 • Het lastig vinden om zich te concentreren en druk zijn.
 • Snel ge´rriteerd of boos raken.
 • Vaak ziek zijn zonder een duidelijk oorzaak of een chronische ziekte hebben.
 • Angstig zijn.
 • Problemen thuis of op school hebben.
 • Niet naar school kunnen.
 • Moeite hebben met gezond te eten.

 • Hoe lang duurt dagbesteding?

  Het verschilt per jongere hoe lang ze verblijven op de BinnensteBuitenTuin. Het kan zijn dat je als jongere voor langere tijd dagbesteding nodig hebt. Soms kan het zijn dat je een time out nodig hebt van school, wat vaak ongeveer 3 maanden duurt. Een jongere kan een ochtend, een middag of een hele dag op de BinnensteBuitenTuin komen.