Individuele Begeleiding - Volwassenen

Psycho-educatie

Psycho-educatie is vaak een vast onderdeel van de begeleiding. Er wordt uitleg gegeven over hoe angst werkt of wat het betekent als je autisme hebt. Je kunt ook psycho-educatie krijgen over andere onderwerpen zoals somberheid, stress, slapen, eten, gamen, boosheid, emoties, lichamelijke klachten etc. Psycho-educatie kan je helpen om beter te begrijpen waar klachten en problemen vandaan komen en hoe jij en je omgeving er mee om kunnen gaan. Je ouders, broertjes en zusjes en andere personen die dicht bij jou staan kunnen ook psycho-educatie krijgen.

 

Leefstijl

Je leert om structuur te krijgen in een dag en in een week, met een vast ritme in slapen en eten. Het kan het ook gaan om de invulling van je vrije tijd, gezond eten, meer bewegen, het ondernemen van activiteiten en zelfverzorging.

 

Bevorderen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid

Als je zelfstandiger wilt worden, bijvoorbeeld door om te leren gaan met geld, zelf boodschappen te doen of door te reizen met het openbaar vervoer, kan het soms lastig zijn om hier stappen in te zetten. Ook kan het zijn dat je ouders nog veel voor je doen. Tijdens de begeleiding leer je om stap voor stap dingen zelf te gaan doen.

Privacy

Iedereen heeft recht op privacy. De BinnensteBuitenTuin gaat daarom vertrouwelijk om met alles wat jij vertelt. Wij hebben een beroepsgeheim en mogen alleen informatie over jou aan anderen geven, als jij daarvoor toestemming hebt gegeven. In sommige gevallen kan onze geheimhoudingsplicht verbroken worden. Hierover kan je behandelaar je meer vertellen. Jouw recht op privacy betekent ook dat een gesprek met jouw behandelaar niet zomaar mag plaatsvinden in het bijzijn van anderen. Je hebt het recht om bepaalde zaken voor jezelf te houden.