Certificering ISO-9001

Alle jeugdzorginstellingen moeten een kwaliteitssysteem hebben. De BinnensteBuitenTuin is sinds 2017 ISO-9001-gecertificeerd. Dit betekent dat wij als organisatie voldoen aan de normen die de gemeentes aan ons stelt. Met andere woorden: door ISO-9001 certificatie kan de BinnensteBuitenTuin aantonen dat de kwaliteit van de zorg aan onze jongeren optimaal transparant, meetbaar en cliëntgericht is en dat de BinnensteBuitenTuin in staat is het aanbod voortdurend te verbeteren.
Lees meer

Kwaliteitshandboek
Binnen het kwaliteitsmanagementsysteem wordt er gewerkt met een kwaliteitshandboek. In dit kwaliteitshandboek zijn alle kritische processchema's en documenten te raadplegen voor alle medewerkers. Het kwaliteitshandboek wordt beheerd door de leidinggevende van de BinnensteBuitenTuin en een kwaliteitsfunctionaris.

Kwaliteitsmanagementsysteem
Op grond van de missie, visie, doelgroep, aanbod en omgeving is het beleid van de BinnensteBuitenTuin opgesteld. We zijn een kleine organisatie die op basis van de kansen en risico's doelstellingen heeft geformuleerd.

Jaarlijks wordt er door een externe partij een interne audit gedaan om het kwaliteitssysteem (en alle bijbehorende processen) te toetsen om zo een continue verbetercyclus te waarborgen. Dit wordt opgenomen in de directiebeoordeling. Daarnaast vindt er een jaarlijkse externe audit plaats door een gecertificeerd bedrijf.

De directiebeoordeling en aanbevelingen vanuit de audit vormen de basis voor het jaarverslag, waar teruggekeken wordt op de behaalde doelstelling en wordt er voldaan aan de wettelijke eisen vanuit het Ministerie VWS. Het jaarverslag vormt weer de basis voor het herschrijven van de bestaande doelen en het opstellen van nieuwe doelstellingen voor het jaar daarop.

 

Beroepsverenigingen

Wanneer je hulp zoekt bij de BinnensteBuitenTuin ben je verzekerd van een erkende hulpverlener. Dit betekent dat de hulpverleners gebonden zijn aan regels, normen en waarde (beroepscode). Ook houdt dit in dat zij hun kennis steeds vernieuwen door het volgen van bij- en nascholing. Om up to date te blijven op de vele terreinen van de hulpverlening zijn de hulpverleners aangesloten bij inter- en/of supervisiegroepen. Alle begeleiders/behandelaren of vrijwilligers van de BinnensteBuitenTuin beschikken over een geheimhoudingsplicht en een geldige VOG (Verklaring omtrent gedrag), die om de drie jaar wordt vernieuwd. Tijdens de dagbesteding is er altijd minimaal een BHV'er aanwezig, waarbij Yonina ook een aanvullend Oranje Kruis certificaat voor EHBO bij Kinderen heeft.

NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie)

Lid in opleiding: 13304

De NVRG is een vereniging van psychotherapeuten die de kwaliteit bevordert van de Systeemtherapie (d.w.z. Relatietherapie- en Gezinstherapie). De NVRG bewaakt tevens de kwaliteit van de opleiding tot Systeemtherapeut. De NVRG houdt zich ook bezig met de wetenschappelijke ontwikkelingen van het vak Systeemtherapie. Jaarlijks wordt de registratie verlengd na verplichte na- en bijscholing.

NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie)

De visie van de NVGzP is: 'Versterking van de gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen levert een inhoudelijk waardevolle bijdrage aan de bevordering van de psychologische gezondheidszorg in Nederland'. De NVGzP staat voor het bevorderen en waarderen van de kwaliteit van het vak en de kwaliteit van de individuele psychologische gezondheidszorg.

SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd is een kleine, daadkrachtige organisatie, die professioneel geautomatiseerd is en continu aan kwaliteitscontrole doet. Het bedrijfsproces wordt zodanig ingericht dat herregistratie een vanzelfsprekend onderdeel is van het primaire proces. Om dit te bereiken werkt SKJ intensief samen met beroepsorganisaties en brancheorganisaties. Het gevolg is optimale dienstverlening naar zowel professionals als beroeps- en brancheorganisaties.

Wat doet de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd?

Van de ministers van VWS en V&J heeft het bureau van de SKJ een opdracht meegekregen. Deze luidt:

  • Inrichten van een goed functionerend registratiesysteem voor jeugdprofessionals.
  • Opstellen van een (her)registratiereglement.
  • Accrediteren van geschikte na- en bijscholing en deze publiceren in de scholingsagenda.
  • Opzetten van een goed functionerend tuchtrechtsysteem.
  • Onderhouden van een website voor informatie, registratie en accreditatie.
  • Beantwoorden van vragen over de registratie, accreditatie en het tuchtcollege.
  • Voeren van een deugdelijke financiële administratie.
  • Oprichten van een raad van advies voor cliënten en werkgevers.
  • Afspraken met beroepsorganisaties die vakinhoudelijke adviezen geven in het kader van registratiecriteria en accreditatie.
  • Jaarlijkse verantwoording.